"Cara Pikeun Nolak Fitnah Dunya jeung Akhirat"

"Cara Pikeun Nolak Fitnah Dunya jeung Akhirat"


Pesantren | Miftahul Huda 2 Ciamis, 

 

بِسْــــــــمِ اللَّــــــــهِ الرَّحْمَــــــــنِ الرَّحِيــــــــمِ


Diantawis cobaan anu datang ka manusa nyaeta ayana fitnah dunya jeung ayana fitnah akhirat. Ciri jalma anu menang fitnah eta bakal leungitna kabahagian tina dirina, pikeun nolak datangna fitnah nu eta maka kucara janteun jalmi anu ngutamikeun kana taqwa ka Allah, atanapi kucara nyekeul pageuh kana aturan Allah nu geus di tuliskeun dina kalamullah, atawa kucara nempatkan diri dina tempat atanapi dina jalan anu akur jeung aturan malah nu alus nyaeta dina tempat nu dipika ridho ku Allah.Pidawuh Allah :


وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ 


“Saha Jalma anu taqwa ka Allah maka Allah mere jalan kaluar, jeung bakal menang rizki anu teu di sangka-sangka".
(QS. Ath Tholaq: 2-3)


Diantara anu jadi fitnah nyaeta harta jeung turunan Pidawuh Allah :


الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلاً

"Harta sareung turunan mangrupakeun papaes kahirupan dunya jeung sasena pirang-pirang amal anu aalus eta leuwih alus di sandingen Allah dina pada ganjaranana bari tempat pangharapan. [Al Kahfi:46].

 

Riyadloh : Malam Senin 
Edisi : 24 Maret 2019
Oleh : KH.Agus Malik An-Nawawi


0 Komentar

Tulis Komentar