Riyadloh Malam Senin
"Piwuruk Allah Supaya Jadi Uswatun Hasanah"

Riyadloh Malam Senin


Pesantren | Miftahul Huda 2 Ciamis, 

Riyadloh : Malam Senin
Edisi : 07 Oktober 2018
Oleh : KH. Agus Malik An-Nawawi
"Piwuruk Allah Supaya Jadi Uswatun Hasanah"
بِسْــــــــمِ اللَّــــــــهِ الرَّحْمَــــــــنِ الرَّحِيــــــــمِ
Pidawuh Allah :
لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِي أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ
"Yakin Allah nyiptakeun manusa tina pang alus-alusna bentuk."
(Q.S. At-Tin : 4)
Supaya tina bentuk anu alus eta manusa bisa jadi أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ (conto anu alus), minimal jadi conto jang papada manusa maksimal jadi conto jang sakabeh makhluk, sabab teu sakabeh manusa mampuh jadi أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ pikeun setiap kahirupan. Ngan ukur jalma anu mampuh ngalaksanakeun tilu perkara :
1). يَرْجُو اللَّهَ
Hartosna : Nu sok di arep-arep nu aya di Allah .
2). وَالْيَوْمَ الْآخِرَ
Hartosna : Iman kana poe akhir.
3).وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
Hartosna : Jalma-jalma anu mampu minimal nyebat jenangan Allah maksimal hate cumantel ka Allah.
Suroh Al-Ahjab Ayat 21:
لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا

 


0 Komentar

Tulis Komentar