Inti Utama Sifat Tawakal Ka Allah

Inti Utama Sifat Tawakal Ka Allah


Pesantren | Miftahul Huda 2 Ciamis

 

Riadloh : Malam Senin
Edisi : 14 Juli 2019
Oleh : KH. Agus Malik
"Inti Utama Sifat Tawakal Ka Allah"
بِسْــــــــمِ اللَّــــــــهِ الرَّحْمَــــــــنِ الرَّحِيــــــــمِ
Pentingna manusa ngagaduhan rasa tawekal ka Allah nyaeta pasrah sumerah jeung tumarima kana papasten ti Allah mininal bakal ngahasilkeun kana 2 perkara :
1).Mampuh ngimbangan kana setiap ikhtiar anu dilakukeun saperti kasab atanapi usaha atanpi milarian elmu.
2).Bakal tentremna hate reureug jeung tenang yakin jeung percaya kana perkara anu di tangguh jawab ku allah saperti urusan rizki, urusan hirup, utusan bagja jeung cilaka malah urusan jodoh.
Tapi anu dua perkara ieu anggeur aya syarat utamana nyaeta tertanam kaimanan dina jiwana sakumaha pidawuh Allah :
وَعَلَى اللَّهِ فَتَوَكَّلُوا إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
"Jeung ka Allah aranjeun kudu tawakal lamun bukti aranjeun janteun jalmi anu ariman".
( Al-Maidah : 23 )

 


0 Komentar

Tulis Komentar